Bahan-bahan
Paha Ayam Panggang
-
Paha Ayam 1.5 kg
-
Minyak Sayuran 150.0 ml
Demi-glace Oren
-
Air, disaring 800.0 ml
-
Jus Pekat Oren 200.0 ml
Sebelum Dihidang
-
Baby corn 200.0 g
-
Asparagus, dipotong & dicelur 200.0 g
-
Cherry Tomatoes 200.0 g
-
Ubi Kentang, kupas, potong 4, perap dgn serbuk kunyit, goreng 300.0 g
-
Oranges 80.0 g
Penyediaan
-
Paha Ayam Panggang
- Perapkan paha ayam dengan Pasta Herba Itali dan minyak jagung.
- Simpan di peti sejuk selama 4 jam
-
Demi-glace Oren
- Panaskan air dalam periuk
- Masukkan Campuran Sos Demi Glace.
- Didihkan selama 5 minit.
- Masukkan jus pekat oren.
- Ketepikan untuk kegunaan kemudian.
-
Sebelum Dihidang
- Panaskan ketuhar pada suhu 160 ° C.
- Panggang paha ayam selama 30 minit.
- Pindahkan paha ayam panggang ke pinggan.
- Hidangkan dengan kentang, jagung, asparagus, biji oren dan demi-glace oren.