Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Terung & Labu Panggang

  • Minyak zaitun 1 sudu besar
  • Terung, dihiris 1/2 inci 1 pc
  • Labu, dihiris 1/2 inci 500 g
  • Garam dan lada, untuk rasa tambahan

Sos Parmigiana

  • Minyak zaitun 2 sudu besar
  • Garlic Cloves, minced 4 pc
  • Bawang Putih, dicincang halus 1 pc
  • Gojuchang 2 sudu besar
  • Gula, Brown 1 sudu besar
  • Daun Basil, dipotong halus 1 sudu kecil
  • Oregano, kering 1 sudu kecil
  • Lada, untuk rasa tambahan

Hidangkan

  • Keju Parmesan 85 g
  • Keju Mozarella 85 g
  • Daun basil, untuk hiasan
  1. Terung & Labu Panggang

    • Atas dulang pembakar, letakkan hirisan terung dan labu.
    • Titiskan minyak zaitun ke atas hirisan terung dan labu. Kemudian, lumurkan dengan garam dan juga lada hitam.
    • Panggang dalam ketuhar selama 3 minit dan tepikan.
  2. Sos Parmigiana

    • Panaskan kuali dan tuangkan minyak masak. Masukkan bawang apabila sudah panas.
    • Tambahkan sedikit garam sebagai perisa.
    • Masukkan bawang putih.
    • Apabila bawang sudah ditumis dan bau bawang putih sudah pun naik, tuangkan KNORR Tomato Pronto and Gochujang. Biarkan ia reneh sehingga ia mula menggelegak.
    • Masukkan daun basil, oregano dan juga gula perang. Gaulkan sehingga gula larut.
    • Tambahkan lada hitam sebagai perisa dan juga KNORR Aromat Powder jika perlu. Gaul dan biarkan sejuk seketika.
  3. Hidangkan

    • Panaskan ketuhar sehingga 350°F. Tuangkan minyak zaitun ke dalam kuali besi.
    • Lapiskan hirisan terung dan labu panggang ke dalam kuali besi. Tuangkan sos di antara dan di setiap lapisan.
    • Apabila penuh, taburkan keju mozzarella dan parmesan. Pastikan rata.
    • Bakar di dalam ketuhar sehingga keju cair dan menggelegak.
    • Hidangkan di atas kuali besi tersebut.
    • Hiaskan dengan daun basil.