Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Pasta

  • Spageti 600.0 g
  • Minyak Zaitun 20.0 g
  • Garam 5.0 g

Sos Tomato

  • Bawang Merah Kecil, dipotong 80.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 50.0 g
  • Saderi, didadu 200.0 g
  • Lobak Merah, didadu 200.0 g
  • Lemon 1.0 pc
  • Minyak Zaitun 30.0 g
  • Kupang, dibersihkan 1.0 kg

Penghidangan

  • Keju Parmesan 20.0 g
  • Parsli Inggeris 5.0 g
  • Zaitun Hitam 100.0 g
  • Sayur Kaper 10.0 g
  1. Pasta

    • Didihkan pasta secara al dente dengan garam sehingga 3/4 masak.
  2. Sos Tomato

    • Bakar bawang putih di dalam ketuhar pada suhu 150ᵒC sehingga ia garing dan lembut. Potong dan ketepikan.
    • Tumis bawang, saderi dan lobak merah menggunakan minyak zaitun.
    • Masukkan bawang putih bakar yang telah dipotong.
    • Tambahkan Sos Tomato Itali Pronto Knorr dan kacau selama 5 minit.
    • Perasakan sos bersama garam dan lada hitam.
    • Masukkan kupang ke dalam sos dan didihkan sehingga ia terbuka.
    • Perahkan sedikit jus lemon.
    • Campurkan dengan pasta dan hidangkan.
  3. Penghidangan

    • Senduk pasta dan kupang ke dalam mangkuk.
    • Hiaskan dengan buah zaitun dan sayur kaper.
    • Taburkan parsli dan keju parmesan yang telah diparut.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart