Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Perapan

  • Beef, sliced 600.0 g
  • Black Pepper 5.0 g
  • Corn Oil 20.0 g
  • Knorr Stok Ayam 1KG 10.0 g

Sos Asas (Kari Jepun)

  • Air 1500.0 ml
  • Knorr Campuran Sos Perang Demi-Glace 1KG 105.0 g

Bahan Wangi (Kari Jepun)

  • Corn Oil 90.0 g
  • Bawang Kuning, dipotong 100.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 40.0 g
  • Ginger Paste 40.0 g
  • Serbuk Kari Inggeris 30.0 g
  • Daun salam 2.0 pc

Bahan Perisa

  • Gula Halus 50.0 g
  • Sos LP 50.0 g
  • Sos Tomato 75.0 g
  • Knorr Stok Ayam 1KG 15.0 g

Cara Menghidang

  • Spageti 750.0 g
  • Daun "Parsley", dicincang 30.0 g

Kari Jepun dengan sentuhan tempatan yang memenuhi cita rasa setiap rakyat Malaysia. 

...

Penyediaan

  1. Perapan

    1. Sebatikan semua bahan untuk “Perapan”. 
    2. Perapkan selama 30 minit, kacau goreng hingga ¾ masak.  
  2. Sos Asas (Kari Jepun)

    Didihkan semua bahan untuk “Sos Asas”. Gaul sebati dan reneh selama 3 minit. 
  3. Bahan Wangi (Kari Jepun)

    Tumis semua ramuan hingga naik wangi. Tambahkan “Sos Asas” yang tersedia.  
  4. Bahan Perisa

    Tambahkan ramuan untuk “Bahan Perisa”. Reneh selama 5 minit dan kekal panas hingga dihidang.  
  5. Cara Menghidang

    1. Panaskan kuali, tambahkan spageti yang telah dimasak, goreng selama 1 minit, masukkan kuah “Kari Jepun”.
    2. Teruskan memasak selama 2 minit dengan api yang kecil, gaul sebati dan sedia untuk dihidang.  
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart