Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Ketam Kulit Lembut

  • Ketam Kulit Lembut 10.0 pc
  • Tepung Jagung 150.0 g

Saduran Tepung Goreng

  • Tepung Jagung 90.0 g
  • Tepung Biasa 180.0 g
  • Tepung Naik Sendiri 90.0 g
  • Air 450.0 g

Sos Telur Masin

Pasta

  • Spageti, dicelur 1.0 kg

Sebelum Menghidang

  • Daun Bawang, digulungkan 10.0 g
  • Cili, dihiris 10.0 g
  • Daun Affilla 10.0 g

Jika tetamu anda gemar perisa masakan fusion, resipi ini pasti akan menjadi hidangan kegemaran terbaru mereka. Kenapa? Cubalah rasa sendiri kombinasi ketam kulit lembut yang digoreng hingga ranggup kuning keemasan, dan diiringi dengan sepinggan pasta bersos telur masin yang menggiurkan.

...

Penyediaan

  1. Ketam Kulit Lembut

    • Salut ketam kulit lembut dengan tepung jagung. Ketepikan.
  2. Saduran Tepung Goreng

    • Gaul rata semua ramuan di dalam mangkuk. Ketepikan.
  3. Sos Telur Masin

    • Di dalam kuali, cairkan marjerin dan tumis daun kari, bawang dan cili padi hingga wangi.
    • Tambahkan susu cair, air dan didihkan.
    • Masukkan gula, Knorr Serbuk Masakan Telur Masin Kuning Keemasan dan Stok Ayam Knorr.
    • Reneh selama 2 minit.
    • Ketepikan.
  4. Pasta

    • Celur pasta hingga ala dente dan ketepikan.
  5. Sebelum Menghidang

    • Panaskan alat penggoreng hingga suhu 180 darjah Celsius.
    • Salut ketam kulit lembut dengan saduran tepung dan goreng tenggelam selama 6 minit hingga masak dan kuning keemasan.
    • Tapis minyak berlebihan.
    • Panaskan sos telur masin, masukkan pasta dan masak sebentar selama 1 minit.
    • Masukkan pasta telur masin bersama ketam kulit lembut goreng ke dalam pinggan.
    • Hiaskan dengan cili, daun bawang dan affilla.
    • Sedia untuk dihidang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart