Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Penyediaan Pasta Tom Yam Berkrim Ala Asia

  • Pasta Penne, belum dimasak 750.0 g
  • Mentega (tidak bergaram) 2.5 sudu besar
  • Ulas Bawang Putih, dicincang 8.0 pc
  • Udang, dibuang kulit, tinggal kepala & ekor, dibelah dua 250.0 g
  • Cili Padi, dihiris 5.0 pc
  • ¾ Batang Serai (Bahagian Putih Sahaja), Dihiris Nipis
  • Daun Limau Purut, dipotong kecil 6.0 pc
  • Air Rebusan Pasta 9.0 sudu besar
  • Krim Masakan 300.0 g
  • Parsli, dicincang (simpan sedikit untuk hiasan) 3.0 sudu kecil
  1. Penyediaan Pasta Tom Yam Berkrim Ala Asia

    • Masak pasta dalam air bergaram hingga ala dente. Toskan dan bilas dengan air sejuk untuk menghalang ia daripada menjadi terlalu masak. Ketepikan.
    • Panaskan kuali dan cairkan mentega. Masukkan bawang putih cincang dan tumis hingga wangi.
    • Masukkan udang dan kacau hingga masak. Ketepikan.
    • Dengan mentega dan bawang putih yang masih ada di dalam kuali, tambahkan cili padi.
    • Masukkan pes tom yam, serai, daun limau purut, air rebusan pasta dan gaul rata.
    • Tuang masuk krim masakan dan kacau menggunakan api yang kecil.
    • Masukkan sebahagian daripada parsli cincang dan gaul rata.
    • Sebaik sahaja sos mula mendidih, masukkan pasta yang telah dimasak tadi. Gaul rata.
    • Untuk menghidang, masukkan pasta ke dalam mangkuk dan letakkan udang di atasnya. Hias dengan parsli.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart