Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Rencah

  • Bawang Merah Kecil 150 g
  • Belacan 15 g
  • Cili Kering, direbus & ditoskan 30 g
  • Bawang Putih 20 g
  • Lengkuas 15 g
  • Air, disaring 250 ml

Sup

  • Air, disaring 3000 ml
  • Ikan tongkol 1000 g
  • Air Asam Jawa 150 g
  • Garam halus 30 g
  • Garam Halus 10 g
  • Gula 15 g

Hidangan

  • Laksa 10000 g
  • Timun, dihiris halus 3000 g
  • Nenas, dihiris halus 3000 g
  • Bawang Merah, dipotong 3000 g
  • Daun salad, dipotong halus 3000 g
  • Cili Padi, dipotong 1000 g
  • Red Chilli, sliced 1000 g
  • Telur rebus 10 pc
  1. Rencah

    • Kisarkan kesemua bahan hingga menjadi rencah yang sebati
  2. Sup

    • Masukkan air untuk mereneh
    • Masukkan rencah yang dikisar
    • Renehkan semua bahan
    • Masukkan serbuk perasa
  3. Hidangan

    • Gunakan mangkuk hidangan
    • Masukkan laksa
    • Curahkan sup
    • Hidangkan bersama bahan-bahan bumbu