Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Penkek Daun Bawang

  • Tepung Gandum 100.0 g
  • Tepung Jagung 30.0 g
  • Puri Daun Bawang 50.0 g
  • Telur 3.0 pc
  • Garam Halus 15.0 g
  • Serbuk Lada Hitam 15.0 g

Sos Pepermin

Protein & Sayuran

  • Daging Ayam, yang dicarik 100.0 g
  • Daun Salad 30.0 g
  1. Penkek Daun Bawang

    • Gabungkan semua ramuan penkek. Gaul hingga sebati.     
    • Senduk masuk adunan penkek ke dalam kuali non-stick. Pastikan adunan tersebar membentuk lapisan yang nipis.
    • Ketepikan dan biarkan sejuk sebelum dihidang.
  2. Sos Pepermin

    • Masukkan semua ramuan untuk sos pepermin ke dalam alat pengisar dan kisar hingga halus.

     

  3. Protein & Sayuran

    • Sebelum menghidang, letakkan sehelai daun salad dan daging ayam yang telah dicarik ke atas penkek. Letakkan sos dan gulung.     
    • Potong ke saiz yang dikehendaki sebelum dihidangkan.