Bahan-bahan
Penkek Daun Bawang
-
Tepung Gandum 100.0 g
-
Tepung Jagung 30.0 g
-
Puri Daun Bawang 50.0 g
-
Telur 3.0 pc
-
Garam Halus 15.0 g
-
Serbuk Lada Hitam 15.0 g
Sos Pepermin
-
Daun Basil Segar 30.0 g
-
Daun Pepermin Segar 15.0 g
-
Tomato, dihiris 10.0 g
-
Chervil (untuk hiasan) 10.0 g
Protein & Sayuran
-
Daging Ayam, yang dicarik 100.0 g
-
Daun Salad 30.0 g
Penyediaan
-
Penkek Daun Bawang
- Gabungkan semua ramuan penkek. Gaul hingga sebati.
- Senduk masuk adunan penkek ke dalam kuali non-stick. Pastikan adunan tersebar membentuk lapisan yang nipis.
- Ketepikan dan biarkan sejuk sebelum dihidang.
-
Sos Pepermin
- Masukkan semua ramuan untuk sos pepermin ke dalam alat pengisar dan kisar hingga halus.
-
Protein & Sayuran
- Sebelum menghidang, letakkan sehelai daun salad dan daging ayam yang telah dicarik ke atas penkek. Letakkan sos dan gulung.
- Potong ke saiz yang dikehendaki sebelum dihidangkan.