Bahan-bahan
Perapan
-
Rusuk Lembu 4.0 kg
-
Air, disaring 1.0 ltr (liter)
Sos
-
Chipotle, di dalam botol 400.0 g
Penyediaan
-
Perapan
- Panaskan pemanggang dan panggang sehingga rusuk keperangan.
- Letakkan di atas dulang pembakar bersaiz besar, tambahkan air dan Campuran Sos Tomato Napoli Knorr.
- Tutup dan masukkan ke dalam ketuhar yang telah dipanaskan dan bakar pada suhu 180°C selama 1 jam 30 minit.
- Keluarkan dari ketuhar dan buangkan lebihan air.
-
Sos
- Masukkan air yang disaring ke dalam periuk besar dan campurkan bersama Campuran Sos Perang Demi-Glace Knorr, kemudian didihkan sambil terus mengacau.
- Kecilkan api dan masukkan sos Chipotle dan masak untuk 2 minit.
-
Penghidangan
- Tuangkan sos ke atas rusuk dan masukkan kembali ke dalam ketuhar dan masak selama 15 minit.
- Keluarkan dan hidangkan bersama kentang goreng (thick cut chip).