Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Teriyaki

Hiasan

  • Asparagus Putih, dimasak 20.0 g
  • Sayur-sayuran - Siow Bak Choy (Bak Choy kecil) 30.0 g
  • Phase dengan Perasa Mentega Semula Jadi 5.0 g
  • Sos Teriyaki Knorr 50.0 ml

Penghidangan

  • Crazy Pea 20.0 pc

Teriyaki adalah teknik masakan di Jepun dan merupakan hasil perapan mirin, gula dan kicap. Daging atau ikan diperap terlebih dahulu sebelum digoreng bagi mendapatkan salutan yang sempurna.

...

Penyediaan

  1. Teriyaki

    • Didihkan gula bersama mirin dan kicap. Kemudian biarkan ia sejuk.
    • Potong dada puyuh dan masukkan ke dalam pek makanan bebas udara (vacuum seal) bersama separuh sos teriyaki.
    • Bersihkan bahagian kaki puyuh dan masukkan ke dalam pek makanan bebas udara yang lain bersama baki sos teriyaki.
    • Masak kaki puyuh pada suhu 67°C di dalam ketuhar gabungan (combi steamer) selama 40 minit.
    • Kemudian masak dada puyuh pada suhu 67°C di dalam ketuhar gabungan selama 20 minit.
    • Bakar bijan di dalam kuali kering.
    • Keluarkan dada dan kaki puyuh dari pek makanan bebas udara.
    • Gaulkan puyuh bersama sos teriyaki di dalam kuali Teflon dan taburkan dengan bijan.
  2. Hiasan

    • Potong asparagus dan bok choy menjadi hirisan kecil.
    • Goreng asparagus dan bok choy bersama Phase menggunakan api yang besar.
    • Tambahkan 50gm Sos Teriyaki Knorr ke dalam sayuran.
  3. Penghidangan

    • Bahagikan asparagus dan bok choy di atas pinggan.
    • Kemudian, letakkan puyuh teriyaki di atas pinggan dan tambahkan sos vinaigret.
    • Hiaskan bersama crazy pea.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart