Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Aromatik

  • Bawang Merah Kecil 120 g
  • Bawang Putih 30 g
  • Halia Muda 40 g
  • Lengkuas 60 g
  • Serai 80 g
  • Air, disaring 300 g

Rencah Perapan Satay

  • Serbuk Kunyit 16 g
  • Serbuk Cili 8 g
  • Serbuk Ketumbar 8 g
  • Fennel Powder 4 g
  • Serbuk Jintan Putih 4 g
  • Gula Halus 250 g

Satay Ayam

  • Potongan ayam, kiub 1000 g
  1. Aromatik

    • Potong semua bahan aromatik menjadi kepingan kecil
    • Kisarkan hingga menjadi rencah yang sebati
  2. Rencah Perapan Satay

    • Campurkan kesemua bahan-bahan B ke dalam rencah
    • Kacau hingga sebati
  3. Satay Ayam

    • Perap ayam dengan rencah perapan satay selama 12 jam di peti sejuk.
    • Bakar atau panggang ayam sehingga masak dan lembut.
    • Hidangkan dengan sos kacang.