Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Pes untuk Perapan

Penyediaan Sate Ayam Cucuk

  • Pes Perapan Sate 400 g
  • Dada Ayam 1.6 kg
  • Kayu Sate 40 pc

Penyediaan Kuah Sate

  1. Pes untuk Perapan

    • Kisar bawang merah kecil, bawang putih, halia muda, lengkuas dan serai menjadi pes.
    • Tumis pes yang telah dikisar menggunakan minyak jagung.
    • Kemudian masukkan cili boh.
    • Tambahkan air, Mentega Kacang Berkrim Lady's Choice dan Pati Ayam Knorr.
    • Kacau sehingga kuah pekat. Ketepikan dan sejukkan di dalam suhu bilk.
    • Campurkan kuah kacang bersama Mayonis Sebenar Lady's Choice.
    • Kacau sebati dan sedia untuk dihidangkan.
  2. Penyediaan Sate Ayam Cucuk

    • Potong dada ayam secara berjalur (strip).
    • Perapkan hirisan ayam bersama pes perapan sate.
    • Cucukkan pada lidi sate.
    • Perap di dalam peti ais semalaman bagi mendapatkan rasa yang tepat.
    • Bakar di atas kuali leper pemanggang (griddle) sehingga lembut.
  3. Penyediaan Kuah Sate

    • Kisar bawang merah kecil, bawang putih, halia muda, lengkuas dan serai menjadi pes.
    • Tumis pes yang telah dikisar menggunakan minyak jagung.
    • Kemudian masukkan cili boh.
    • Tambahkan air, Mentega Kacang Berkrim Lady's Choice dan Pati Ayam Knorr.
    • Kacau sehingga pekat. Ketepikan dan sejukkan di dalam suhu bilk.
    • Kacau sebati dan sedia untuk dihidangkan.
  4. Hidangkan di atas Pinggan

    • Tuangkan kuah sate di atas sate ayam bercucuk lidi.
    • Hidangkan sate ayam bersama nasi himpit, timun dan hirisan bawang.
+

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules
Daftar akaun