Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Protein (diperap)

  • Sotong 100 g
  • Kerang 100 g
  • Udang, dipotong mengikut bentuk rama-rama 100 g
  • Tepung Jagung 50 g

Sayuran

  • Kacang Manis 150 g
  • Kacang Ginkgo 50 g
  • Mentol Lily 100 g
  • Sayuran Qing Long 150 g
  • Tauhu Keras 150 g

Campuran Utama Stok Bahan Goreng

  • Air, disaring 50 g
  • Wain Memasak (Hua Diao) 5 g
  • Kanji Kentang 5 g
  • Gula Halus 5 g

Beraroma

  • Minyak Masak 100 g
  • Bawang Putih Segar, dipotong 20 g
  1. Protein (diperap)

    • Biarkan “Protein” untuk diperap selama 30 minit dan masukkannya dalam minyak sehingga ¾ masak.

     

  2. Sayuran

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  3. Campuran Utama Stok Bahan Goreng

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  4. Beraroma

    • Goreng "Beraroma" sehingga wangi dan masukkan "Campuran Utama Stok Bahan Goreng" dan "Sayuran".
    • Kemudian, tambahkan sayuran yang separuh masak, goreng dengan api yang tinggi selama 1 minit dan biarkan juadah sehingga ia menjadi pekat. Hidang serta merta.
+