Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Campuran Kentang

Campuran Doh

  • Campuran Kentang 500 g
  • Serbuk Penaik 3 g
  • Tepung Gandum 200 g

Gula Sira

  • Gula Melaka 140 g
  • Gula Pasir 80 g
  • Daun Pandan 30 g
  • Air 100 ml
  1. Campuran Kentang

    • Didihkan air bersama susu penuh krim, gula dan garam. Masukkan Kentang Lecek Knorr.
    • Tunggu selama 20 saat sebelum mula mengacau. Kacau hingga sebati. Sejukkan.
  2. Campuran Doh

    • Dengan menggunakan pengadun, campurkan tepung gandum dengan serbuk penaik. Masukkan campuran kentang yang telah disejukkan.
    • Timbang setiap doh seberat 30gm. Bulatkan dan buatkan satu lubang di tengah seperti membentuk donut.
    • Goreng hingga perang keemasan.
  3. Gula Sira

    • Masukkan semua ramuan gula sira ke dalam periuk. Kacau hingga gula larut.
    • Tambahkan kentang telah siap digoreng and celupkan dengan gula sira.
    • Sedia untuk dihidang.
+

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules
Daftar akaun