Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Lamb Chop

  • Daging Sirloin 1.0 kg
  • Corn Oil 20.0 g
  • Paprika Powder 50.0 g
  • Black Pepper 20.0 g
  • Knorr Stok Ayam 1KG 30.0 g

Sos Perang Asas

  • Air, disaring 1000.0 ml
  • Knorr Campuran Sos Perang Demi-Glace 1KG 100.0 g

Bahan Aromatik

  • Corn Oil 60.0 g
  • Bawang kuning (dipotong dadu) 25.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 10.0 g

Sos Demi-Glace ala Perancis

  • Cendawan Butang Segar, dihiris 80.0 g
  • Bawang Putih 80.0 g
  • Lobak Merah, dipotong dadu 80.0 g
  • Jintan Putih (dikisar) 5.0 g
  • Mustard Dijon 15.0 g
  • Knorr Campuran Sos Perang Demi-Glace 1KG 1000.0 g

Sos klasik Perancis ini padanan tepat untuk stik atau masakan daging. Perhebatkan sajian stik anda dengan sos premium yang boleh disediakan dengan bahan-bahan biasa. 

...

Penyediaan

  1. Lamb Chop

    1. Gaul rata semua bahan dan perap selama 30 minit.
    2. Goreng daging hingga keperangan. Ketepikan.  
  2. Sos Perang Asas

    1. Campurkan semua bahan dan didihkan.
    2. Kecilkan api, reneh selama 3 minit. Ketepikan dari api.  
  3. Bahan Aromatik

    Tumis semua bahan aromatik hingga naik wangi.  
  4. Sos Demi-Glace ala Perancis

    1. Masukkan semua bahan untuk "Sos Demi Glace ala Perancis".
    2. Reneh selama 5 minit dengan api kecil. Tuangkan ke atas Stik Daging  
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart