Bahan-bahan
Bahan Aromatik
-
Minyak Sayuran 90.0 g
-
Bawang kuning (dipotong dadu) 225.0 g
-
Bawang Putih, dipotong 30.0 g
-
Daun salam 2.0 pc
Sos Demi Glace Berkari
-
Serbuk Kari Inggeris 8.0 g
-
Air, disaring 1400.0 ml
Chicken Chop Garing
-
Chicken Chop5 Keping 1250.0 g
-
Minyak Sayuran 20.0 ml
-
Serbuk Paprika 50.0 g
-
Spice, Black Pepper, Crusted 20.0 g
Penyediaan
-
Bahan Aromatik
- Tumis semua bahan "Aromatik" di dalam kuali hingga wangi.
- Tumis semua bahan "Aromatik" di dalam kuali hingga wangi.
-
Sos Demi Glace Berkari
- Masukkan Serbuk Kari Inggeris ke dalam bahan aromatik yang telah ditumis tadi, kacau sebati.
- Tambahkan air dan Knorr Demi Glace Brown Sauce. Gaul hingga semua ramuan teradun rata.
- Didihkan.
- Ketepikan. Gunakan bila perlu.
- Masukkan Serbuk Kari Inggeris ke dalam bahan aromatik yang telah ditumis tadi, kacau sebati.
-
Chicken Chop Garing
- Gaul rata semua ramuan dan perap selama lebih kurang 30 minit.
- Goreng hingga agak keperangan. Ketepikan.
- Tuangkan sos ke atas chicken chop dan hidangkan.