Bahan-bahan
Lamb Chop
-
mutton 1.0 kg
-
Minyak Sayuran 20.0 g
-
Serbuk Paprika 50.0 g
-
Spice, Black Pepper, Crusted 20.0 g
Sos Perang Asas
-
Air, disaring 1000.0 ml
Bahan Aromatik
-
Minyak Sayuran 60.0 g
-
Bawang Kuning, dipotong 25.0 g
-
Bawang Putih, dipotong 10.0 g
-
Halia 5.0 g
-
Bunga Lawang 3.0 g
-
Sengkih (dikisar) 1.0 g
Sos Salsa Demi-Glace
-
Sos Salsa 500.0 g
Penyediaan
-
Lamb Chop
- Gaul rata semua bahan dan perap selama 30 minit.
- Goreng daging hingga keperangan. Ketepikan.
-
Sos Perang Asas
- Gaul rata semua bahan untuk "Sos Perang Asas".
- Didihkan dan gaul rata.Reneh selama 3 minit, dan ketepikan.
-
Bahan Aromatik
Tumis semua bahan aromatik hingga naik wangi. -
Sos Salsa Demi-Glace
- Masukkan semua bahan untuk "Sos Salsa Demi-Glace".
- Reneh selama 5 minit dengan api kecil. Tuangkan ke atas Lamb Chop.