Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Basic Brown Sauce

Aromatics

  • Minyak Sayuran 60.0 ml
  • Bawang kuning (dipotong dadu) 25.0 g
  • Bawang Putih, dipotong 10.0 g
  • Halia Kuning Segar, diparut 5.0 g
  • Bunga Lawang 1.0 g
  • Bunga Cengkih 1.0 g

Salsa Demi-Glace Sauce

  • Sos Salsa 500.0 g

Beef Steak

  • Daging Batang Pinang, 2 inci tebal (250 g setiap stik) 5.0 pc
  • Minyak Sayuran 20.0 g
  • Serbuk Paprika 50.0 g
  • Spice, Black Pepper, Crusted 20.0 g
  1. Basic Brown Sauce

    • Gaul rata semua bahan untuk "Sos Perang Asas". Didihkan dan gaul rata.
    • Reneh selama 3 minit, dan ketepikan.
  2. Aromatics

    • Tumis semua bahan aromatik hingga naik wangi.
  3. Salsa Demi-Glace Sauce

    • Masukkan semua bahan untuk "Sos Salsa Demi-Glace" ke bahan aromatik yang ditumis dan sos perang asas yang disediakan tadi.
    • Reneh selama 5 minit dengan api kecil.
    • Ketepikan. Gunakan bila perlu.
  4. Beef Steak

    • Gaul rata semua bahan dan perap selama 30 minit.
    • Goreng daging hingga keperangan. Ketepikan.
    • Tuangkan sos ke atas stik dan hidangkan.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart