Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Chicken Chop Garing

  • Chicken Chop 1250.0 g
  • Telur Ayam 2.0 pc
  • Knorr Stok Ayam 1KG 30.0 g
  • Tepung Jagung 500.0 g

Bahan Aromatik

  • Curry Leaf 10.0 g
  • Marjerin Planta Chef 4.8kg 100.0 g
  • Bawang Besar "Holland", dicincang 15.0 g
  • Knorr Serbuk Telur Masin Keemasan 800G 80.0 g

Sos Salsa Telur Masin

  • Gula Halus 20.0 g
  • Susu UHT 1000.0 ml
  • Sos Salsa 300.0 g
  • Knorr Stok Ayam 1KG 15.0 g

Masin, masam & sedikit pedas - sos ini pasti menawan citarasa pelanggan anda! Hidangkan bersama chicken chop popular restoran anda. 

...

Penyediaan

  1. Chicken Chop Garing

    1. Campurkan semua ramuan dan perap selama 30 minit.
    2. Sadur chicken chop yang telah diperap dengan "Tepung Jagung", kemudian goreng tenggelam hingga garing & masak sepenuhnya.  
  2. Bahan Aromatik

    Tumis semua Bahan Aromatik di dalam kuali.  
  3. Sos Salsa Telur Masin

    Masukkan semua bahan untuk "Sos Salsa Telur Masin" ke dalam kuali dan gaul rata.Dengan api yang kecil, perlahan-lahan didihkannya dan reneh selama 1 minit. Tuangkan sos ke atas Chicken Chop.  
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart