Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sotong Berempah

  • Minyak Bijan 20 g
  • Cili Merah, dihiris julienne 4 g
  • Halia, dihiris julienne 10 g
  • Sotong 500 g

Penghidangan

  • Timun Kecil (baby cucumber), dihiris nipis 100 g
  • Salad Roket 80 g
  • Ketumbar 10 g
  • Daun Selasih 10 g
  • Minyak Zaitun 10 ml
  1. Sotong Berempah

    • Panaskan minyak bijan, masukkan cili dan halia, kacau sebati.
    • Masukkan sotong dan goreng sebentar (flash fry) sehingga warnanya berubah.
    • Masukkan bahan-bahan lain dan masak selama 1 minit. Tutup api dan ketepikan.
  2. Penghidangan

    • Campurkan kesemua bahan bersama dan hidangkan dengan sotong.