Bahan-bahan
Sos Carbonara
-
Susu Penuh Krim 150.0 ml
-
Air, disaring 450.0 ml
Perasa
-
Cendawan Butang Segar, dihiris 100.0 g
-
Ham Ayam, dihiris 100.0 g
-
Bawang Holland (dicincang) 75.0 g
Sedia untuk Dihidangkan
-
Spageti, dicelur 900.0 g
-
Keju Parmesan, yang diparut 10.0 g
-
Parsli Yang Baru Diracik 10.0 g
Penyediaan
-
Sos Carbonara
- Panaskan air dan susu krim penuh sehingga mendidih. Masukkan Knorr Sos Carbonara. Kacau rata untuk melicinkan tekstur campuran.
- Tutupkan api dan ketepikan untuk diguna kemudian.
-
Perasa
- Panaskan kuali. Panggang cendawan butang, ham ayam dan bawang.
- Masukkan sos carbonara yang telah disediakan ke dalam kuali. Masak selama 1-2 minit.
-
Sedia untuk Dihidangkan
- Masukkan Knorr Chicken Stock dan spageti yang telah dimasak ke dalam kuali. Masak selama 15-30 saat lagi.
- Hidangkan ke piring hidangan dan hiaskan dengan keju Parmesan dan pasli.