Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sos Asas

Inti

  • Ayam "Chop" (seluruh kaki Ayam, tanpa tulang), dipotong dadu 1200 g
  • Lobak Merah, dipotong dadu 50 g
  • Sayur "Leek", dipotong dadu 40 g
  • Sayur "Celery", dipotong dadu 40 g
  • Bawang Besar "Holland", dipotong dadu 80 g
  • Minyak Jagung 20 g

Bahan "Aromatic"

  • Bawang Putih, dicincang kasar 20 g
  • Minyak Jagung 20 ml

Hiasan

  • Daun "Parsley", dicincang 10 g
  1. Sos Asas

    • Gabungkan semua bahan-bahan. Renehkan selama 5 minit. Alihkan dari dapur.

     

  2. Inti

    • Perap semua bahan-bahan dengan minyak jagung dan Stok Ayam Knorr.
    • Bakar didalam ketuhar telah dipanaskan terlebih dahulu. Bakar pada suhu 160 °C, selama  6 minit.
    • Keluarkan dari ketuhar dan ketepikan.
  3. Bahan "Aromatic"

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  4. Hiasan

    • Sediakan dan ketepikan.

     

  5. Kumpul & Hidang

    • Tumis bawang putih dengan minyak jagung sehingga wangi.
    • Masukkan "Sos Asas", "Inti" yang sudah dibakar tadi. Rendidih dan reneh selama 5 minit.
    • Masukkan daun "parsley", sebelum dihidangkan.