Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Asparagus Panggang dan Bawang

  • Minyak zaitun 1 sudu besar
  • Mentega 2 sudu besar
  • Asparagus dipotong kepada kepingan 1 inci 500 g
  • Secubit Garam
  • Bawang Putih, dicincang halus 0.5 pc

Barli

Sup

Hidangan

  • Kepala Asparagus bakar untuk hiasan
  • Krim Serba Guna, secukup rasa
  1. Asparagus Panggang dan Bawang

    • Panaskan kuali dengan minyak zaitun dan mentega. Kemudian masukkan bawang.
    • Letakkan garam untuk melembapkan bawang, kemudian masukkan asparagus.
    • Bolak balikkan ia selama 2 minit atau sehingga bawang bertukar keperangan dan asparagus bertukar warna.
    • Letakkan ke tepi dan simpan kepala asparagus untuk hiasan.
  2. Barli

    • Tuangkan secawan air ke dalam periuk.          
    • Masukkan sedikit garam dan 1 sudu teh KNORR Aromat Powder.       
    • Letakkan biji barli dan biarkan hingga mendidih. Tambahkan air jika perlu.    
    • Biarkan ia reneh selama 40 minit atau sehingga cecair diserap. Kemudian, tepikan.
  3. Sup

    • Masukkan asparagus bakar dan campuran bawang ke dalam periuk pada kepanasan sederhana.     
    • Tambahkan kentang putar KNORR.
    • Tuangkan air dan biarkan ia reneh untuk 8 hingga 10 minit.       
    • Apabila sayur telah lembut, asingkan dan masuk ke dalam pengisar. (Jika pengisar anda diperbuat daripada plastik, biarkan sayur hingga sejuk sebelum menuangnya ke dalam pengisar).
    • Kisar hingga halus dan pindahkan semula  ke dalam periuk. Biarkan sup tersebut reneh dengan api yang rendah.
    • Masukkan KNORR Aromat Power, garam dan juga lada sulah sebagai perisa.   
    • Biarkan sehingga mendidih. Padamkan api.   
    • Letakkan barli dan gaulkan sekali.
  4. Hidangan

    • Tuangkan sup asparagus panggang dengan barli ke dalam mangkuk sup, taburkan barli.
    • Hiaskan dengan kepala asparagus panggang.
+