Bahan-bahan
Memasak (saute) Cendawan
-
Minyak Sayuran 30.0 ml
-
Bawang Putih, dipotong 30.0 g
-
Bawang kuning (dipotong dadu) 50.0 g
-
Cendawan Butang 100.0 g
-
Cendawan Shitake 100.0 g
Sup
-
Air, disaring 2.0 ltr (liter)
Penyediaan
-
Memasak (saute) Cendawan
- Tumis bawang putih dan bawang menggunakan minyak jagung di dalam kuali panas.
- Masukkan cendawan dan goreng (stir fry) sehingga keperangan dan naik harum.
-
Sup
- Didihkan 2 liter air dan masukkan Serbuk Sup Cendawan Berkrim Knorr dan kacau sehingga pekat.
- Biarkan selama 5 minit dan sedia untuk digunakan.
-
Penghidangan
- Masukkan beberapa cendawan ke dalam mangkuk dan tuangkan sup di atasnya.