Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Memasak (saute) Cendawan

  • Corn Oil 30.0 ml
  • Bawang Putih, dipotong 30.0 g
  • Bawang kuning (dipotong dadu) 50.0 g
  • Cendawan Butang 100.0 g
  • Cendawan Shitake 100.0 g

Sup

  • Knorr Sup Cendawan Berkrim 1KG 140.0 g
  • Air, disaring 2.0 ltr (liter)

Cendawan liar mestilah dibersihkan dengan teliti. Sedikit kekotoran yang tertinggal di dalam cendawan akan merosakkan keseluruhan rasa sup. Pastikan anda membeli cendawan liar dari pembekal yang dipercayai bagi memudahkan anda mengenal pasti sumber asalnya.

...

Penyediaan

  1. Memasak (saute) Cendawan

    • Tumis bawang putih dan bawang menggunakan minyak jagung di dalam kuali panas.
    • Masukkan cendawan dan goreng (stir fry) sehingga keperangan dan naik harum.
  2. Sup

    • Didihkan 2 liter air dan masukkan Serbuk Sup Cendawan Berkrim Knorr dan kacau sehingga pekat.
    • Biarkan selama 5 minit dan sedia untuk digunakan.
  3. Penghidangan

    • Masukkan beberapa cendawan ke dalam mangkuk dan tuangkan sup di atasnya.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart