Bahan-bahan
Menyiapkan Sos Demi Glace
-
Air, disaring 3800.0 ml
Menyiapkan Sos Ekor
-
Ekor Lembu 1500.0 g
-
bay leaves 2.0 pc
-
Bawang Besar 150.0 g
-
Lobak Merah 100.0 g
-
Bawang Putih 40.0 g
-
Celery 80.0 g
-
Minyak Sayuran 50.0 ml
-
Kentang, dipotong menjadi kiub 200.0 g
-
Lobak Merah, dipotong menjadi kiub 200.0 g
-
Saderi (dipotong dadu) 200.0 g
-
Onion, cubes 200.0 g
-
Parsli 30.0 g
Penyediaan
-
Menyiapkan Sos Demi Glace
- Larutkan Knorr Campuran Sos PerangDemi di dalam air dan ketepikan.
-
Menyiapkan Sos Ekor
- Dalam periuk, panaskan Minyak Jagung dan tumis Daun Bay, Bawang Kuning, Lobak Merah, Bawang Putih, Saderi, Knorr Pes Tomato, Knorr Pes Herba Itali.
- Masukkan ekor lembu dan air. Didihkan selama 1 jam.
- Tambahkan Sos Demi Glace, Ubi Kentang, Lobak Merah, Saderi, Bawang ke dalam stok dan didihkan hingga pekat.
- Taburkan Parsli untuk hiasan.