Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Sup

  • Bawang Kuning, dipotong 70.0 g
  • Tulang Leher Daging Lembu (empuk) 500.0 g
  • Air, disaring 1500.0 ml

Sos Asas Demi Glace

Perasa Tambahan

  • Tomato (Dipotong Kiub) 25.0 g
  • Carrot (small cube) 20.0 g
  • Seleri 30.0 g

Hiasan

  • Daun Sup 5.0 g
  • Bawang Merah (digoreng) 5.0 g

Sup Tulang ialah sup beraroma yang sedap dinikmati bersama mi, nasi atau roti keeping.

...

Penyediaan

  1. Sup

    • Panaskan stok daging, tambahkan Sos Asas Demi Glace dan tambahkan bawang kuning dan Tulang Leher daging Lembu. Masak hingga mendidih.
  2. Sos Asas Demi Glace

    • Panaskan minyak jagung, kemudian tumis pes bawang putih, pes bawang merah dan pes halia.
    • Kecilkan api, tambah  Knorr Demi Glace dan semua bahan dan masak hingga mendidih.
    • Rebus selama 5 minit
  3. Perasa Tambahan

    • Tambahkan semua bahan
    • Rebuskan sehingga sayur lembut dan empuk
  4. Hiasan

    • Hiaskan dengan pasli dan bawang goreng sebelum dihidang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart