Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sup

  • Bawang Kuning, dipotong 70.0 g
  • Beef marrow bones 1000.0 g
  • Air, disaring 3500.0 ml

Sos Asas Demi Glace

  • Bawang Merah Kecil, dikisar 80.0 g
  • Bawang Putih, kisar 30.0 g
  • Spice soup powder 10.0 g
  • Sup Bunjut 1.0 pc
  • Serbuk Kunyit 2.0 g
  • Serbuk Lada Putih 3.0 g
  • Garam 5.0 g

Perasa Tambahan

  • Carrot (small cube) 20.0 g
  • Cili Padi Kampung 15.0 g

Hiasan

  • Daun Sup 50.0 g
  • Bawang Merah (digoreng) 50.0 g
  • Seleri 50.0 g
  • Tomato 100.0 g
  1. Sup

    • Panaskan stok daging, tambahkan Sos Asas Demi Glace dan tambahkan bawang kuning dan Tulang Leher daging Lembu. Masak hingga mendidih.
  2. Sos Asas Demi Glace

    • Panaskan minyak jagung, kemudian tumis pes bawang putih, pes bawang merah dan pes halia.
    • Kecilkan api, tambah  Knorr Demi Glace dan semua bahan dan masak hingga mendidih.
    • Rebus selama 5 minit
  3. Perasa Tambahan

    • Tambahkan semua bahan
    • Rebuskan sehingga sayur lembut dan empuk
  4. Hiasan

    • Hiaskan dengan pasli dan bawang goreng sebelum dihidang.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart