Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sos Asas Demi Glace

  • Sup Bunjut 45.0 g
  • Air 1800.0 ml
  • Minyak Jagung 150.0 g
  • Ginger Paste 80.0 g
  • Pes Bawang Putih 150.0 g
  • Pes Bawang Merah 200.0 g

Sup

  • Bawang Kuning, dipotong 70.0 g
  • Tulang Leher Daging Lembu (empuk) 500.0 g
  • Stok Daging 700.0 g

Perasa Tambahan

  • Serbuk Lada Putih 1.0 g
  • KNORR Beef Soup Stock (prepared) 15.0 ml
  • Tomato (Dipotong Kiub) 25.0 g
  • Carrot (small cube) 20.0 g
  • Seleri 30.0 g

Hiasan

  • Daun Sup 5.0 g
  • Bawang Merah (digoreng) 5.0 g
  1. Sos Asas Demi Glace

    • Panaskan minyak jagung, kemudian tumis pes bawang putih, pes bawang merah dan pes halia.
    • Kecilkan api, tambah  Knorr Demi Glace dan semua bahan dan masak hingga mendidih.
    • Rebus selama 5 minit
  2. Sup

    • Panaskan stok daging, tambahkan Sos Asas Demi Glace dan tambahkan bawang kuning dan Tulang Leher daging Lembu. Masak hingga mendidih.
  3. Perasa Tambahan

    • Tambahkan semua bahan
    • Rebuskan sehingga sayur lembut dan empuk
  4. Hiasan

    • Hiaskan dengan pasli dan bawang goreng sebelum dihidang.