Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Potong Tembikai

  • Tembikai 500.0 g
  • Vinaigret Selasih 150.0 g

Sos Vinaigret Selasih

Hiasan

  • Buah Delima 1.0 pc
  • Tomato Pelbagai Jenis (Ceri, Brown Sugar, Olivetti, Tomberry Honey dan Tomato Kuning) 1.5 kg

Penghidangan

  • Salad Roket 100.0 g
  • Chickweed 50.0 g
  • Daun Ubi Bit 75.0 g
  • Daun Affilla 100.0 g
  • Starflower 100.0 g
  • Basil Cress 25.0 g

Chickweed liar bukan sahaja popular dalam kelompok burung, malah ia kini juga sering ditemui di kebanyakan dapur. Tumbuhan ini boleh ditemui bersama tumbuhan hijau lain yang tumbuh di kawasan padang dan taman untuk sepanjang tahun.

...

Penyediaan

  1. Potong Tembikai

    • Bersihkan tembikai dan potong dalam beberapa bahagian berbentuk segi empat.
    • Masukkan tembikai ke dalam mangkuk adunan (mixing) bersama sedikit vinaigret selasih, kemudian masukkan kesemuanya ke dalam mesin vakum.
    • Vakum beg sebanyak dua kali supaya vinaigret meresap ke dalam tembikai dengan sempurna.
  2. Sos Vinaigret Selasih

    • Adun sebati kesemua bahan di dalam mangkuk adunan. Sedia untuk digunakan.
  3. Hiasan

    • Bersihkan buah delima.
    • Potong tomato menjadi bentuk-bentuk berbeza (dibelah dua, dihiris, dikiub).
  4. Penghidangan

    • Letakkan tomato, tembikai dan delima di atas pinggan.
    • Campurkan salad roket, chickweed, daun ubi bit dan affilla cress, dan bahagikan di atas tomato.
    • Akhir sekali, taburkan salad dengan vinaigret selasih dan borage.
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart