Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Potong Tembikai

  • Tembikai 500.0 g
  • Vinaigret Selasih 150.0 g

Sos Vinaigret Selasih

Hiasan

  • Buah Delima 1.0 pc
  • Tomato Pelbagai Jenis (Ceri, Brown Sugar, Olivetti, Tomberry Honey dan Tomato Kuning) 1.5 kg

Penghidangan

  • Salad Roket 100.0 g
  • Chickweed 50.0 g
  • Daun Ubi Bit 75.0 g
  • Daun Affilla 100.0 g
  • Starflower 100.0 g
  • Basil Cress 25.0 g
  1. Potong Tembikai

    • Bersihkan tembikai dan potong dalam beberapa bahagian berbentuk segi empat.
    • Masukkan tembikai ke dalam mangkuk adunan (mixing) bersama sedikit vinaigret selasih, kemudian masukkan kesemuanya ke dalam mesin vakum.
    • Vakum beg sebanyak dua kali supaya vinaigret meresap ke dalam tembikai dengan sempurna.
  2. Sos Vinaigret Selasih

    • Adun sebati kesemua bahan di dalam mangkuk adunan. Sedia untuk digunakan.
  3. Hiasan

    • Bersihkan buah delima.
    • Potong tomato menjadi bentuk-bentuk berbeza (dibelah dua, dihiris, dikiub).
  4. Penghidangan

    • Letakkan tomato, tembikai dan delima di atas pinggan.
    • Campurkan salad roket, chickweed, daun ubi bit dan affilla cress, dan bahagikan di atas tomato.
    • Akhir sekali, taburkan salad dengan vinaigret selasih dan borage.