Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Potong Tembikai

  • Tembikai 500 g
  • Vinaigret Selasih 150 g

Sos Vinaigret Selasih

Hiasan

  • Buah Delima 1 pc
  • Tomato Pelbagai Jenis (Ceri, Brown Sugar, Olivetti, Tomberry Honey dan Tomato Kuning) 1.5 kg

Penghidangan

  • Salad Roket 100 g
  • Chickweed 50 g
  • Daun Ubi Bit 75 g
  • Affilla Cress 100 g
  • Starflower 100 g
  • Basil Cress 25 g
  • Tomato Pelbagai Jenis (Ceri, Brown Sugar, Olivetti, Tomberry Honey dan Tomato Kuning) 1.5 kg
  1. Potong Tembikai

    • Bersihkan tembikai dan potong dalam beberapa bahagian berbentuk segi empat.
    • Masukkan tembikai ke dalam mangkuk adunan (mixing) bersama sedikit vinaigret selasih, kemudian masukkan kesemuanya ke dalam mesin vakum.
    • Vakum beg sebanyak dua kali supaya vinaigret meresap ke dalam tembikai dengan sempurna.
  2. Sos Vinaigret Selasih

    • Adun sebati kesemua bahan di dalam mangkuk adunan. Sedia untuk digunakan.
  3. Hiasan

    • Bersihkan buah delima.
    • Potong tomato menjadi bentuk-bentuk berbeza (dibelah dua, dihiris, dikiub).
  4. Penghidangan

    • Letakkan tomato, tembikai dan delima di atas pinggan.
    • Campurkan salad roket, chickweed, daun ubi bit dan affilla cress, dan bahagikan di atas tomato.
    • Akhir sekali, taburkan salad dengan vinaigret selasih dan borage.
+

Continue watching video?

Daftar akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules