Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Salad

  • Bawang Merah, dipotong 30 g
  • Bawang Kuning, dipotong 40 g
  • Daun Ketumbar, dipotong kasar 20 g
  • Halia Muda, dipotong 40 g
  • Tomato Merah, tanpa biji, dipotong 40 g
  • Isi Ikan Merah 300 g
  • Cili Merah, dipotong 30 g

Campuran Hiasan

  • Daun Bawang, dipotong julienne (memanjang) 50 g
  • Lobak Merah, dipotong julienne 30 g
  • Cili Merah, tanpa biji, dipotong julienne 30 g
  • Bijan, dibakar 10 g
  1. Salad

    • Adunkan kesemua bahan.
    • Tutupkan dan sejukkan sehingga ikan merah bertukar putih dan dan legap (opaque).
  2. Campuran Hiasan

    • Basuh dan potong sayuran secukupnya.
    • Potong sayuran secara julienne. Sejukkan.
    • Panaskan kuali dan bakar bijan. Lambungkan perlahan (toss) dan ketepikan.
  3. Penghidangan

    • Letakkan Umai Ikan yang telah disediakan.
    • Hiaskan campuran hiasan di atas ikan.
+

Continue watching video?

Daftar akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules