Menu

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sos Perap

  • Bahan Perap
  • Kepak Ayam 1000.0 g
  • Halia, diparut 20.0 g
  • Serbuk Lada Hitam 2.0 g
  • Telur Ayam 2.0 pc
  • Bahan Tepung Salut
  • Tepung Serbaguna 150.0 g
  • Tepung Jagung 30.0 g
  • Tepung Beras 15.0 g
  • Serbuk Lada Hitam 2.0 g
  • Minyak Masak (untuk menggoreng) 500.0 ml
  • Sos ala Korea

Sos ala Korea

  • Gochujang 100.0 g
  • Minyak Bijan 30.0 g
  • Air, disaring 70.0 g
  1. Sos Perap

    1. Campurkan semua bahan perap bersama ayam.
    2. Salutkan bersama campuran bahan tepung salut.
    3. Goreng hingga keemasan dan masak.  
  2. Sos ala Korea

    1. Campurkan semua bahan dan didihkan sehingga pekat.
    2. Gaulkan ayam bersama sos sehingga sebati.