Kailan Ikan Masin
Gabungan mesra yang menaikkan rasa menu anda.

Bahan-bahan
Tumisan
-
Bawang Kuning 80.0 g
-
Bawang Putih, diketuk 50.0 g
-
Minyak Jagung 50.0 g
-
Kailan 500.0 g
Ramuan
-
Air, disaring 200.0 ml
-
Ikan Kurau Masin (kiub) 25.0 g
-
Lobak Merah, dihiris 100.0 g
-
Cili Merah, dipotong 30.0 g
-
Garam 10.0 g
-
Tepung Jagung 5.0 g
Penyediaan
-
Tumisan
- Panaskan minyak.
- Masukkan bahan tumisan hingga wangi.
-
Ramuan
- Masukkan air, Knorr Sos Perisa Tiram, Knorr Pasti Sedap.
- Masukan ikan masin, lobak merah dan cili merah.
- Masukkan garam, gaul hingga sebati.
- Pekatkan kuah dengan tepung jagung.