Menu
Poin

Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Bahan-bahan

+

Bahan Perap Daging

  • Daging Sirloin 1000.0 g
  • Serbuk Lada Hitam 2.0 g
  • Kicap ikan 3.0 g
  • Gula 5.0 g
  • Knorr Pasti Sedap 600G 10.0 g
  • Sos tiram 15.0 g

Sos Cicah Harimau Menangis

  • Cili Padi Hijau (kisar) 20.0 g
  • Cili Padi Merah (kisar) 20.0 g
  • Beras (sangai & kisar) 25.0 g
  • Batang Daun Ketumbar (kisar) 20.0 g
  • Bawang Merah (kisar) 50.0 g
  • Air Asam Jawa 200.0 g
  • Kicap ikan 10.0 g
  • Gula Merah 50.0 g
  • Emping Cili 7.0 g
  • Coriander (Chopped) 30.0 g
  • Knorr Pasti Sedap 600G 10.0 g

...

Penyediaan

  1. Bahan Perap Daging

    • Gaul rata semua bahan perap bersama daging. Cucuk pada lidi sate.
    • Bakar selama 6 minit kemudian glaze dengan sos cicah.
  2. Sos Cicah Harimau Menangis

    • Sangai beras sehingga keemasan kemudian kisar halus.
    • Didalam bowl masukkan semua bahan yan telah kisar atau ditumbuk.
    • Larutkan dgn air asam, sos ikan, gula merah, cili flakes, daun ketumbar dan Knorr Pasti Sedap.
    • Gaul rata. Siap dihidang bersama sate daging bakar.  
Menu
Produk
Resipi
Promosi
Cart