Bahan-bahan
Perapan
-
Bahan Perap
-
Daging Striploin 1000.0 g
-
Minyak Sayuran 100.0 g
Sos Mushroom
-
Air, disaring 1000.0 ml
-
Cendawan Butang Segar, dihiris 100.0 g
-
Bawang Putih Segar, dipotong 10.0 g
-
Krim Putar 100.0 g
-
Minyak Sayuran 70.0 g
Penyediaan
-
Perapan
- Perap daging dengan Knorr Italian Herb Paste. Kemudian panaskan minyak dan gril.
- Kemudian panggang di dalam oven selama 4 minit pada suhu 175C.
-
Sos Mushroom
- Larutkan Knorr Demi Glace Brown Sauce di dalam air. Ketepikan untuk diguna kemudian.
- Panaskan minyak, seterusnya tumis bawang putih bersama cendawan sehingga wangi.
- Masukkan larutan Knorr Demi Glace Brown Sauce. Biar sehingga didih.
- Perlahankan api, masukkan krim putar dan Knorr Pasti Sedap.