Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

Chengdu ialah ibu negeri wilayah Sichuan dan kota yang penuh dengan suasana makanan jalanan yang meriah. Makanannya termasuk bihun pedas masam yang digaul dengan lada Sichuan kisar yang dibakar, cuka beras perang, kicap hitam, minyak cili, dan jeruk sayur. Bebola-bebola nasi pulut yang dilastik ke dalam mangkuk juga dikenali sebagai "tiga tembakan meriam", mempunyai rasa yang kaya dengan rasa panggang. Hidangan lain termasuk ayam kung pao, dan kacang buncis tumis kering.

Kulinari Pinggir Jalan di Chengdu

00:54

Pakar Tempatan

Pakar Tempatan

Walaupun Fuchsia Dunlop bukan berasal dari China, beliau ialah seorang pakar masakan Cina. Beliau berlatih sebagai tukang masak di Institusi Tinggi Masakan Sichuan di China, dan kini ialah seorang tukang masak yang berjaya dan penulis makanan khusus tentang masakan Cina. Beliau akan membawa kita membeli belah ke pasar-pasar paling menarik di dunia dan meneroka dapur-dapur di Beijing, Chengdu, dan Hong Kong.

Selami lebih Chinese Cuisine dan World Cuisines!

Continue watching video?

Daftar akaun

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules