Bahan-bahan
Sirap Earl Grey Lavender
-
Air 2.0 cawan
-
Madu 2.0 cawan
-
Sir Thomas Lipton Uncang Teh Sampul Earl Grey 2g 8.0 pc
-
Bunga Lavender Kering (diikat dalam kain muslin atau menggunakan alat seduhan teh) 0.5 cawan
Menghidang
-
Sirap Earl Grey Lavender 4.0 sudu besar
-
Ais Batu
Penyediaan
-
Sirap Earl Grey Lavender
- Didihkan air dalam periuk. Alihkan dari api.
- Masukkan uncang teh Sir Thomas Lipton Uncang Teh Sampul Earl Grey dan bunga lavender. Seduh selama 20 minit kemudian masukkan madu dan kacau rata.
- Keluarkan bunga lavender dan uncang teh Sir Thomas Lipton Uncang Teh Sampul Earl Grey sebelum disimpan di dalam peti sejuk.
-
Menghidang
- Masukkan semua ramuan ke dalam penggoncang koktail dan goncang rata. Hidangkan.