Saya bekerja di...

Teruskan

Kandungan anda sedang diadaptasikan kepada jenis perniagaan anda

+

Sirap Pandan

  • Daun Pandan, diikat 6 pc
  • Gula 4 cawan
  • Air 2 cawan

Cara Menghidang

  1. Sirap Pandan

    • Masukkan 1 cawan gula, 2 cawan air dan daun pandan ke dalam periuk. Dengan air kecil, kacau sehingga hampir kesemua gula larut. 
    • Masukkan baki gula dan kacau hingga larut sepenuhnya.
    • Ketepikan dan keluarkan daun pandan sebelum disimpan.
  2. Cara Menghidang

    • Didihkan air dalam periuk dan masukkan semua rempah dan didihkan selama 2 minit. 
    • Masukkan uncang teh Sir Thomas Lipton Uncang Teh Earl Grey dan didihkan selama 2 minit lagi. Ketepikan dari api, biarkan ia seduh selama 1 minit sebelum keluarkan uncang teh Sir Thomas Lipton Uncang Teh Earl Grey. 
    • Keluarkan bahan rempah setelah campuran teh telah sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk. 
    • Tuangkan campuran teh chai ke dalam gelas dan letakkan aiskrim vanilla dan sirap pandan di atas.

    Tip Chef: Untuk perisa yang lebih kaya, seduhkan uncang teh tambahan 5 minit lagi.

+

Here's what you get

  • A chance to join our free sampling promotions
  • New dish ideas from our chefs
  • The latest trends and training modules
Daftar akaun